Specificaties

Specificaties

Vraagprijs

€839.000,- k.k.

Type

vrijstaande-woning

Ligging

in centrum

Woonoppervlakte

344m2

Perceeloppervlakte

510m2

Bouwjaar

1876

Inhoud

1234m3

Slaapkamers

5

Tuin

achtertuin

Ligging tuin

-

Garages

-

Faciliteiten

-

Verwarming

-

Bijzonderheden

- monument - beschermd stads- of dorpsgezicht
Omschrijving

Omschrijving

In het centrum van Assen, aan de Zuidersingel (met uitzicht op de vijver/tuin van het Drents Museum) gelegen rijks-monumentaal herenhuis met fraaie besloten stijltuin aan de achterzijde. Dit herenhuis verkeert in uitstekende staat, is volledig gerestaureerd en aangepast aan de eisen van deze tijd met respect voor en behoud van de waardevolle authentieke elementen. Dit laat negentiende -eeuwse herenhuis (bouwjaar 1876) is gebouwd in een karakteristieke eclectische bouwstijl. De villa zit boordevol waardevolle authentieke elementen, zowel aan de binnen- als buitenzijde. Enkele voorbeelden hiervan zijn de fraai uitgewerkte gevels met een plint van grijze hardsteen, speklagen van Bentheimer zandsteen, een brede cordonlijst met rode tegels tussen smalle profiellijsten en gestileerde florale ornamenten onder de onderdorpels. De plafonds voorzien van kroonlijsten en ornamenten, de fraai bewerkte trapleuning, geprofileerde raam- en deurkozijnen,...

Lees de volledige omschrijving

In het centrum van Assen, aan de Zuidersingel (met uitzicht op de vijver/tuin van het Drents Museum) gelegen rijks-monumentaal herenhuis met fraaie besloten stijltuin aan de achterzijde. Dit herenhuis verkeert in uitstekende staat, is volledig gerestaureerd en aangepast aan de eisen van deze tijd met respect voor en behoud van de waardevolle authentieke elementen. Dit laat negentiende -eeuwse herenhuis (bouwjaar 1876) is gebouwd in een karakteristieke eclectische bouwstijl. De villa zit boordevol waardevolle authentieke elementen, zowel aan de binnen- als buitenzijde. Enkele voorbeelden hiervan zijn de fraai uitgewerkte gevels met een plint van grijze hardsteen, speklagen van Bentheimer zandsteen, een brede cordonlijst met rode tegels tussen smalle profiellijsten en gestileerde florale ornamenten onder de onderdorpels. De plafonds voorzien van kroonlijsten en ornamenten, de fraai bewerkte trapleuning, geprofileerde raam- en deurkozijnen, enz. Deze royale villa heeft kantoor/praktijkruimte aan huis, waardoor de combinatie wonen/werken tot de mogelijkheden behoort. De onder architectuur aangelegde tuin biedt volop privacy. De tuin kent diverse terrassen en een stijlvolle vijverpartij. Het is mogelijk om minimaal 2 auto's te parkeren op eigen terrein, welke is afgesloten met een op afstand te bedienen smeedijzeren hekwerk. De ligging in het centrum van Assen maakt dat de voorzieningen zoals musea, theater, het NS station, het Asserbos en de markt allemaal op loopafstand liggen. INDELING: Begane grond: Entree middels dubbele voordeur in stijlvolle vestibule, hal met marmeren vloer en open siertrap. De woonkamer en eetkamer met statige hoge plafonds zijn voorzien van ornamenten hebben suitedeuren met glas in loodramen (samen ca. 63 m²). Vanuit de eetkamer bieden openslaande tuindeuren toegang tot de achtertuin. De keuken beschikt over een vaatwasser, koelkast, vriezer en 5-pits kookplaat. Het in 1906 gebouwde achterhuis kent een eigen entree in de wachtruimte (ca. 12 m²) voorzien van apart toilet en aan de achterzijde gelegen kantoor/praktijkruimte (ca.15 m²). Eerste verdieping: Overloop met toegang tot drie royale slaapkamers (ca. 29 m², ca. 24 m² en ca. 17 m²), waarvan allen voorzien zijn van vaste kasten. De grootste slaapkamer heeft schuifdeuren naar het overdekte balkon met uitzicht op de tuin/vijver van het Drents Museum Gouverneurstuin. De luxe badkamer (ca. 15 m²) is o.a. voorzien van een ligbad met whirlpool, inloop douche, twee vaste wastafels en een aansluiting voor de wasmachine en droger. Op de verdieping is een separaat toilet. Tweede verdieping: Overloop met toegang tot twee ruime slaapkamers (ca. 24 m² en ca. 16 m²). Aan de achterzijde zit een ruime bergzolder met aparte cv-ruimte. INFORMATIE: Royaal monumentaal pand (Rijksmonument) Volledig gerenoveerd met behoud van historische elementen Mogelijkheid kantoor/praktijk aan huis Voorzien van een wateronthardingsinstallatie Ruime achtertuin met veel privacy Gelegen op unieke locatie met vrij uitzicht over de vijver/tuin van het Drents Museum in het centrum van Assen

Kaart en straat

In de straat

Op de kaart

Plattegrond

Vergelijkbaar

Vergelijkbare woningen

met uw zoekopdracht

Zo helpen

wij u verder